Рецептура
  • Вареники, пельмені
  • Випічка
  • Несолодка випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Закуски
  • Консервування
  • Млинці, оладки
  • Напої
  • Новини
  • Перші страви
  • Салати
  • Соуси
  • Супи
  • Інше

Аджика з сливи на зиму — Покроковий рецепт з фото

Темно-бордова густа аджика – прикраса обіднього столу. Всюдисуща «перцева нотка» пожвавить смак будь-якої страви і розбудить апетит. Сливи надають цьому соусу певну в’язкість, аджику можна товстим шаром намазувати на хліб, млинці з м’ясною начинкою, стейки. При запіканні буженини або рулети зі свинини поверхню м’яса змащують аджикою, щоб отримати гарну скоринку з пряним смаком. Сливовий соус – делікатес, а томатна аджика сприймається як звичне ординарне блюдо.

Інгредієнти для приготування аджики з сливи на зиму:

  • сині сливи – 600 г
  • помідори – 100 г
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • перець солодкий – 3 шт.
  • перець пекучий – 2 шт.
  • коріандр мелений – 1 ч. л.
  • сіль – 1,5 ч. л.
  • цукор – 2 ст. л.
  • часник – 1 головка
  • вода – 100 мл

аджика з сливи на зиму - інгредієнти

Примітка : із зазначеної кількості продуктів вийде 1 півлітрова банка аджики.

Рецепт приготування аджики з сливи на зиму:

Треба вибрати соковиті солодкі сині сливи, вони визначають смак страви. Всі інші інгредієнти служать тільки для створення «правильної» консистенції.

Овочі миють, кілька разів міняючи воду. Потім оглядають кожного претендента на потрапляння в аджику, зморщені і пошкоджені плоди видаляють.

слиы помідори перець

Сливи розрізають, видаляють кісточки.

сливи без кісточок

У перцю відрізають хвостики, вирізують «насіннєві нутрощі». Цибулю і помідори нарізають великими шматками. Всі овочі кидають в каструлю з сливовими половинками, додають часник.

перець

Компоненти аджики подрібнюють заглибним блендером. Швидкість повинна бути середня, щоб збереглася невелика зернистість структури. В аджику наливають воду, це збереже масу від підгоряння, адже сливи дуже чутливі до підвищеної температури.

аджика зі сливи з помідорами

Аджику кип’ятять 15 хвилин. Вона стає густою, визначається основний смак. Колір брудно-рожевого переходить в яскраво-бордовий. У каструлю кладуть мелений коріандр, розмішують.

коріандр

Додають сіль і цукор. Пробують аджику. Якщо сливи спочатку були дуже кислі, додають ще трохи цукру, орієнтуючись на свій смак. Аджику кип’ятять ще 15 хвилин.

сіль і цукор

Гарячу сливову масу перекладають у підготовлену стерильну банку, туго закручують кришку.

аджика з сливи на зиму

Охолола аджика з сливи на зиму відправляється в прохолодне приміщення.

аджика з сливи на зиму

Приємного апетиту!

ActionTeaser.ru - тизерная реклама
1 бал2 бала3 бала4 бала5 балів (Оцініть рецепт, будь ласка)
Loading...Loading...
Рекомендуємо:
    Маринований виноград — Покроковий рецепт з фото

    По цьому рецепту виходить кисло-солодкий десертний виноград з виразним ароматом ...

    Компот із слив і яблук на зиму — Покроковий рецепт з фото

    Домашні напої тривалого зберігання — гідна альтернатива купівельними аналогам, ...

    Маринований кавун — Покроковий рецепт з фото

    Поява на столі тарілки з нарізаною кавуном завжди викликає радісне пожвавлення ...

    Заправка для борщу на зиму — Покроковий рецепт з фото

    Літо – це час достатку овочів, фруктів і ягід, які можна придбати за цілком ...

    Домашній кетчуп на зиму — Покроковий рецепт з фото

    Кетчуп з помідор – смачний соус, який чудово підходить до багатьох страв. Але, ...

    Консервовані персики — Покроковий рецепт з фото

    Дуже смачний десерт з м'яким лимонно-м'ятний аромат. Сироп залишається майже ...

Нове

  • Торт — Медовик / Простий рецепт, без яєць
  • Імбирне тісто для печива і пряників
  • Медовик.
  • Торт медовик «Рижик»
  • Медово-горіховий Торт Натхнення — Рецепт Бабусі Емми
ActionTeaser.ru - тизерная реклама
receptura.in.ua - кращі рецепти з фото