Всі з дитинства знають смак класичних щів із свіжої капусти. А що якщо поекспериментувати і додати в улюблене блюдо консервовану квасолю? Однозначно заявляємо: вийде дуже смачно і ситно! Такі борщ з квасолею можна варити на м’ясному бульйоні, так і приготувати пісну страву. До речі, замість свіжої капусти можна запросто використовувати і кислу.
Інгредієнти для приготування щів з квасолею:
- м’ясо (курка, свинина або яловичина) – 300 г
- капуста білокачанна – 300 г
- квасоля біла консервована – 1 банка
- картопля – 3-4 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- рослинна олія – 2 ст. л.
- сіль, лавровий лист, перець запашний – за смаком
Для подання:
- свіжа зелень кропу або петрушки – пару гілочок
- сметана – за смаком
Рецепт приготування щей з квасолею:
Закип’ятити воду в каструлі. М’ясну м’якоть нарізати невеликими кубиками і кинути в киплячу воду. Варити м’ясний бульйон близько 20 хвилин, періодично знімаючи піну, що утворюється. Додати лавровий лист і перець горошком.
Картоплю очистити від шкірки, промити водою і нарізати невеликими скибочками. Покласти в киплячий бульйон.
Цибулю і моркву очистити, промити і обсушити. Цибулю нарізати маленькими кубиками, моркву натерти на крупну тертку. Пасерувати овочі в невеликій кількості рослинного масла до м’якості.
Капусту дрібно нашаткувати, обім’яти руками і покласти в каструлю через 5-7 хвилин після картоплі.
Коли капуста стане м’якою додати в щи овочеву засмажку. Посолити за смаком.
За 5 хвилин до кінця варіння додати в каструлю консервовану квасолю, попередньо злив рідина.
Борщ з квасолею готові! Подавати до столу гарячими, додавши у тарілку подрібнену зелень і заправивши сметаною.
Приємного апетиту!