Чахохбілі – це дуже смачне і ситне блюдо грузинської кухні. Спочатку його готували з фазана, але на сьогоднішній день чахохбілі готують з будь-якої птиці. Пропонуємо вам приготувати найпопулярніший варіант – чахохбілі з курки. Для приготування страви радимо скористатися мультиварка, що значно спростить і прискорить весь процес готування. Якщо мультиварки немає, тоді приготуйте чахохбілі на плиті в казанку, тільки при цьому збільште час гасіння.
Інгредієнти для приготування чахохбілі в мультиварці:
- курка – близько 1,2 кг (можна ніжки або стегна)
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- болгарський перець – 1 шт. великого розміру
- помідори свіжі – 4 шт. вагою близько 500 г
- часник – 2-3 зубчики
- вино біле сухе – 100 мл
- свіжа петрушка або кінза – 1 пучок
- гострий червоний перець – за смаком
- хмелі-сунелі – за смаком
- масло – 30 г
- сіль, перець – за смаком
Примітка : в даному рецепті була використана мультиварка-скороварка Binatone MUC-2180, потужністю 1300 Вт.
Рецепт приготування чахохбілі з курки в мультиварці:
Курку (курча) або її частини розберіть на невеликі порції. У даному рецепті використовувалися ніжки і крила. Для зручності ніжок можна вирізати кістки, а саму м’якоть розрізати на 2-3 частини.
Підготовлену курку викладіть на розігріту сковороду (змащувати маслом не потрібно або використовувати зовсім невелика кількість) і обсмажте шматочки з двох сторін до рум’яної скоринки. Обсмажте курку невеликими порціями, щоб шматочки під час смаження не торкалися один одного.
Обсмажені шматочки курки викладіть в чашу мультиварки. Якщо будете готувати чахохбілі на плиті, то перекладіть шматочки птиці в глибокий сотейник з товстим дном або казанок.
Поки обсмажується курка, підготуйте овочі. Цибулю очистіть і наріжте кільцями або четвертинками.
Болгарський перець очистіть від насіння і наріжте соломкою.
Свіжі помідори очистіть від шкірки і наріжте середнім кубиком. Щоб зняти шкірку, зробіть на кожному помідорі хрестоподібний надріз і залийте їх окропом на 1-2 хвилини. Після чого дістаньте їх з води і зніміть шкірку.
На сковороду, де смажилася курка, покладіть шматочок вершкового масла (щоб масло не горіло, влийте невелику кількість рослинного масла і обсмажте в ньому нарізану цибулю. Обсмажуйте цибулю протягом декількох хвилин до легкого золотистого кольору.
До цибулі додайте нарізаний перець і смажте всі разом ще 1-2 хвилини.
Обсмажені овочі викладіть у чашу мультиварки до курки.
Додайте вино, томати рубані, червоний гострий перець, хмелі-сунелі. Перемішайте.
Поверніть чашу в мультиварку. Готуйте чахохбілі з курки в режимі «Гасіння», час – 20 хвилин, тиск – 3.
Коли цикл програми буде завершено, додайте рубаний часник і зелень, сіль і перець за смаком. Виберіть знов режим «Гасіння» або «Свій рецепт» (якщо є) і тушкуйте ще 5 хвилин, тиск 1.
На цьому чахохбілі з курки в мультиварці готово!
Готове блюдо подавайте зі свіжим хлібом та овочами. На гарнір за бажанням можете подати відварний рис.
Приємного апетиту!