Хочете приготувати неймовірно смачний і ароматний суп? Будь ласка! Скористайтеся нашим рецептом грибного супу з перловкою і апетитний обід вам забезпечений. Від цього супу виходить такий аромат, що встояти перед добавкою неможливо. Гриби для приготування цього супу можна використовувати будь-які свіжі, заморожені, сушені. У нашому випадку використані заморожені печериці.
Інгредієнти для приготування грибного супу з перловкою:
- гриби (свіжі або заморожені) — 300-400 г
- перловка — 100 г
- картопля — 4-5 шт.
- морква — 1 шт.
- цибуля ріпчаста — 1 шт.
- сіль, спеції, лавровий лист — за смаком
- рослинне масло
Рецепт приготування грибного супу з перловкою:
Перловку ретельно промити в холодній воді.
Залити крупу окропом і дати постояти близько години.
Гриби кинути в киплячу воду, варити 5-10 хвилин, потім воду злити і налити нову.
Проварити гриби ще трохи, а потім дістати.
В грибний бульйон кинути варити перловку, можна також додати лавровий лист.
Ріпчасту цибулю очистити, вимити і нарізати дрібними кубиками.
Моркву очистити, помити і натерти на крупну тертку.
Гриби обсмажити на сковороді в невеликій кількості рослинного масла, потім додати цибулю і моркву і обсмажувати все разом.
Додати в каструлю з перловкою грибну засмажку.
Картоплю очистити від шкірки, вимити й нарізати невеликими скибочками.
Додати картоплю в суп і продовжувати варити до готовності. Суп посолити і додати спеції за бажанням.
Грибний суп з перловкою готовий! Подавати до столу такий суп краще всього, заправивши сметаною.
Приємного апетиту!