Котлети – це страва ближче до сільської кухні, по-особливому домашньої, ситної і ароматною. Готувати їх, напевно, вміють всі досвідчені господині. Але кілька простих рекомендацій для поліпшення класичного смаку всім звичного страви не бувають зайвими. Тому в рецепті розглянемо їх трохи детальніше.
Інгредієнти для приготування котлет з майонезом:
- м’ясний фарш – 500 г (по 250 г свинячого і яловичого)
- жовток курячого яйця – 2 шт.
- майонез – 2 ст. л.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- сіль, приправи – на свій смак
- масло рослинне – 30 мл
- вода – 100-150 мл
Рецепт приготування котлет з майонезом:
Спочатку слід відокремити білки від жовтків, в м’ясний фарш вилити тільки жовтки, інакше фарш вийде досить рідким. Додати сіль, а також спеції (наприклад, мелену паприку, перець та ін). Зверніть увагу, що в цьому рецепті котлет використовується фарш двох видів – свинячий і яловичий. Завдяки цьому страва виходить помірно жирним і не сухим.
Для особливої соковитості котлет підійде жирний майонез, кілька ложок дадуть чудовий результат. Ріпчасту цибулю очистити, натерти його на дрібній тертці. Додати підготовлений цибулю і майонез у фарш для котлет. Руками добре перемішати його, намагаючись зробити його максимально однорідним. Булка в даному рецепті не використовується, щоб залишити максимально «м’ясний» смак страви.
Великий суповий ложкою набирати фарш і скачати з нього котлети мокрими руками.
Потім на розпеченій сковороді обсмажити котлети на олії. Витримати котлети на вогні приблизно за 1-1,5 хвилини з кожного боку.
Готові котлети перекласти в невелику каструлю, залити водою і тушкувати на середньому вогні (можна під кришкою приблизно 10 хвилин. Можна також цей останній етап процесу гарячого перенести в духовку.
Гарнір для сервірування страви підбирається на ваш смак, адже котлети з фаршу з майонезом підходять під цілий ряд каш, макаронних виробів, овочів, рису і т. д. Подаються котлетки традиційно гарячими.
Приємного апетиту!