Якщо ви любите гостре, солоне і солодке в одному м’ясній страві – цей рецепт медової курки здатний «догодити» вам як ніякий інший! Поєднання цих трьох смакових відчуттів найбільш підходить до курячого філе, яке саме по собі вважається прісним і навіть іноді «сухим». Тепер можна забути про цих кулінарних страхи: курочка вийде соковита, м’яка, просочена смачним медовим соусом і ароматами далекої азіатської кухні. Дуже добре з такою стравою зустріти новий рік за китайським стилем! Приступимо до приготування!
Інгредієнти для приготування медової курки:
- курка (філе) – 2-3 шт.
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- часник – 3 великих зубчики
- соєвий соус – 0,5-1 склянку
- червоний перець мелений або стручком – 0,5 ч. л./1 шт.
- томатна паста чи томатний сік – 4 ст. л./300 мл
- мед – 2-3 ст. л.
- масло рослинне (кунжутне) у соус – 1 ст. л.
- масло рослинне для обсмажування – 30-50 мл
- крохмаль картопляний – 1 ст. л.
- кунжут – 3 ст. л.
Рецепт приготування медової курки:
Для соусу розвести томатну пасту водою або використовувати готовий томатний сік зі свіжих помідорів. Перелити його в сотейник і додати соєвий соус. Зважаючи на те, що соєвий соус різних торгових марок відрізняється за смаком на сіль, його може знадобитися трохи більше, ніж 0,5 склянки.
Поставити сотейник на плиту з мінімальним рівнем полум’я, додати мед, почати злегка прогрівати соус, помішуючи і розчиняючи мед.
Відразу додати червоний мелений перець або подрібнений стручок свіжого червоного гострого перцю (очищеного від насіння) і кунжутна олія (можна замінити соняшниковою нерафінованою). Перемішати, витримати на плиті ще 1-2 хвилини і зняти з вогню. Соус для медової курки готовий.
В каструлю з товстим дном налити олію, нагріти, обсмажити подрібнену ріпчасту цибулю.
Часник нарізати пластинками, додати до цибулі з маслом, смажити ще 1-2 хвилини, слідкуючи, щоб часник не пригорів.
Викласти на цибулю і часник куряче філе (цілком або великими шматками), залити соусом, тушкувати на мінімальному вогні під кришкою близько 1 години. Після 30 хвилин процесу гасіння шматочки курки перевернути на іншу сторону.
Крохмаль розвести в 3 столових ложках звичайної чистої води до отримання крохмального молочка.
Курку вийняти з медового соусу, виделками або ножем розділити на більш дрібні порційні шматочки.
В соус влити крахмальное «молочко», загущатися його, помішуючи на плиті протягом 1-2 хвилин. Шматочки курки знову перемістити в густий соус, накрити кришкою і тушкувати ще 15 хвилин, регулярно помішуючи.
Медова курочка готова! Подавати її з відварним рисом і овочами, присипаному зверху кунжутом.
Приємного апетиту!