Сьогодні кулінарний сайт Cook-s.ru пропонує вам зануритися в чарівний і ароматний світ індійської кухні. Для нас вона завжди була якимось специфічним і особливим явищем. Але не поспішайте ставитися до даного рецептом скептично — він максимально наближений до європейських кулінарним традиціям, тому сподобається навіть тим, хто дуже стриманий в плані застосування всіляких східних прянощів.
Інгредієнти для приготування курки по-індійськи:
- філе курки – 0,5 кг
- перець солодкий – 0,5 шт.
- цибуля ріпчаста великий – 2 шт.
- часник – 2-3 зубчики
- мигдаль – 50-80 г
- вершки 30% або сметана 20% – 150-200 мл
- мелений імбир – 1-2 ч. л.
- кардамон – 1 щіпка
- сіль, суміш перців (білий, чорний, червоний) – за смаком
- рослинна олія, зелень
Рецепт приготування курки по-індійськи:
Для приготування курки по-індійськи за цим рецептом необхідно взяти дві досить великі цибулини: одну цибулину очистити, загорнути у фольгу, запекти в духовці, на грилі або мікрохвильовій печі до м’якості. Відкласти в сторону для остигання.
Часник нарізати тонкими пелюстками.
Другу цибулину очистити, нарізати півкільцями. Солодкий перець нарізати соломкою.
Філе курки нарізати кубиками, обсмажити на розпеченій сковороді з додаванням рослинної олії.
Коли курка почне рум’янитися – додати ріпчасту цибулю, обсмажити 2-3 хвилини, а потім покласти солодкий перець. Тепер продовжувати обсмажувати все разом ще 4-5 хвилин, додати часник, перемішати.
Під час обсмажування овочів підготувати мигдаль: його необхідно дрібно подрібнити в блендері або кавомолці.
Пюрировать заглибним блендером остиглу запечену цибулину.
Коли часник просочить своїм ароматом овочі і шматочки курки – додати в сковороду подрібнений мигдаль і пюре з запеченої цибулини, перемішати, протушкувати 3-5 хвилин на невеликому вогні.
Влити в сковороду вершки або сметану.
Додати прянощі: мелений імбир і суміш перців, подрібнене насіння кардамону, сіль. Соус перемішати, сковороду накрити кришкою, тушкувати курку ще 5-7 хвилин до повної готовності.
При подачі на стіл посипати страву свіжою зеленню, а на гарнір приготувати відварний рис.
Курка по-індійськи готова!
Приємного апетиту!