Поза всяким сумнівом, куряче філе, смажене в панірувальних сухарях – один з кращих рецептів для щоденного меню. На смак блюдо нагадує курячі нагетси, адже виходить таким же ніжним, нежирним, м’яким всередині і хрустким зовні. Просте приготування страви ще більше підігріває інтерес до нього і підкуповує. Тому пробуйте, експериментуйте і радуйте смачними стравами з курки своїх домочадців.
Інгредієнти для приготування курячого філе в сухарях:
- куряче філе – 1 шт.
- яйце – 1 шт.
- борошно пшеничне – 80 г
- сухарі панірувальні дрібні – 5-6 ст. л.
- спеції, сіль – на смак
- масло рослинне – 20 мл
Рецепт приготування курячого філе в сухарях:
Добре вимите філе курки витерти, розрізати на кілька однакових частин поперек волокон. Молоточком кожен шматочок акуратно, щоб не розірвати, відбити, потім приправити м’ясо спеціями і сіллю. Цілком можна обійтися класичним набором з солі і чорного перцю.
Потім підготувати панірування. В одній мисці змішати яйце з борошном і сіллю, збити ці інгредієнти в клейку масу. В іншу миску відміряти необхідну кількість панірувальних сухарів.
Тепер відбите куряче філе вмочити в яєчно-борошняну суміш, гарненько його там вмочити.
І відразу перенести м’ясо в миску з сухарями, і там теж його добре обваляти, але недовго, щоб сухарі не набралися вологи.
Тому, як тільки дрібні сухарі приклеїлися до курячого філе, слід переносити шматочки м’яса в гаряче масло на сковороду. Смажити на середньому вогні, стежити, щоб паніровка не горіла. Досить витримати куряче філе в сухарях з одного боку близько хвилини.
з іншого боку теж близько хвилини, можна на повільному вогні. Довше немає сенсу смажити відбивні з курки на вогні, адже вони стануть пересушеними, а сама паніровка підгорить.
Гарнір вибирайте на свій смак. Якщо це буде каша або вермішель, тоді подбайте про приготування підливи, так як куряче філе в сухарях виходить сухим, нежирним, тому гарніру потрібно «зволоження».
Приємного апетиту!