Сьогодні кулінарний сайт Cook-s.ru пропонує своїм читачам рецепт незвичайних оригінальних котлет з курячого фаршу з додаванням кабачка. Котлети, приготовані за цим рецептом, за рахунок кабачка виходять дуже соковитими, м’якими і ніжними. Спробуйте – вам обов’язково сподобається! Нижче, як завжди, наш детальний покроковий фоторецепт.
Інгредієнти для приготування курячих котлет з кабачком:
- курячий фарш 600 г
- кабачок молодий невеликого розміру – 1 шт.
- яйце – 1 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- часник – 2-3 зубчики
- хліб білий – пару скибочок
- молоко – 50 мл
- панірувальні сухарі – 4-5 ст. л.
- рослинне масло – для смаження
- сіль, спеції – за смаком
Рецепт приготування курячих котлет з кабачком:
Кабачок очистити від шкірки і насіння і натерти на дрібну тертку. Віджати з тертого кабачка рідина.
Ріпчасту цибулю і часник очистити від луски, промити водою. Цибулю нарізати маленькими кубиками, а часник пропустити через прес.
З’єднати в мисці курячий фарш, тертий кабачок, яйця, цибулю, часник і хліб, розмочений в молоці.
котлетну масу Ретельно вимішати, додати сіль і спеції за смаком.
Мокрими руками сформувати з фаршу невеликі круглі котлети.
Обваляти котлети з усіх сторін в панірувальних сухарях. Після цього прибрати в холодильник на 10-15 хвилин.
Розігріти сковороду з рослинним маслом, викласти котлети і обсмажувати на середньому вогні.
Коли з’явиться золотава скоринка, перевернути і обсмажити з іншого боку. В кінці смаження скласти котлети в сковороду, накрити кришкою і на маленькому вогні довести до готовності протягом 10-15 хвилин.
Курячі котлети з кабачком готові! Подавати до столу можна з гречаною кашею, рисом або картопляним пюре.
Приємного апетиту!