Зробити ікру, обсмажити кружечками або приготувати оладки? Приблизно такі думки, швидше за все, відвідують вас тоді, коли ви бачите на ринку молоді кабачки. Але ж це просто чудовий овоч – корисний і легкий, а значить, він заслуговує більшої уваги і більше цікавих рецептів! Наприклад, як цей – курячі шашлички, обрамлені кабачковыми скибочками, у розплавленому сирі і у смачному соусі з запечених овочів. Саме кабачки допоможуть зберегти курячому філе соковитість, а соус і базилік додадуть таким «шашлычкам» відмінний літній смак!
Інгредієнти для приготування шашличків з курки з кабачками:
- куряча грудка/філе куряче – 0,4 кг
- сир твердий – 100 г
- кабачки – 2 шт.
- солодкий перець – 1 шт.
- помідор – 2-3 шт.
- часник – 1-2 зубчики
- паприка солодка мелена – 1 ч. л.
- базилік свіжий
- сіль, перець – за смаком
Рецепт приготування шашличків з курки з кабачками:
Кабачки вимити і нарізати тонко (не більше 0,5 см в товщину, ідеально 0,3 см), довгастими слайсами. Так як скибочки з кабачка будуть переживати, їх необхідно піддати тепловій обробці – пробланшировать в окропі 5-7 хвилин або запекти в духовці. В результаті кабачки не стануть м’якими, і не будуть ламатися при подальшому використанні. Якщо ви вирішили запекти скибочки в духовці – присипте їх сіллю після запікання, і відповідно, в процесі бланшування у воду також необхідно додати сіль за смаком.
Філе куряче нарізати тонкими довгими шматочками (як на відбивні), при необхідності злегка відбити кухонним молотком.
Замаринувати курку в суміші спецій і часнику. Залишити на 20-30 хвилин. Одночасно дерев’яні шпажки замочити у воді, щоб вони не горіли в духовці.
Поки курка маринується і бланшируются кабачки, запекти в духовці солодкий перець і помідори для соусу.
Зняти шкірку з запеченого перцю і томата, пробити блендером, додаючи сіль і паприку, до однорідного стану. За бажанням додати 1-2 ложки оливкової олії.
Після всіх підготовчих процесів починаємо «збирати» шашлички: змастити скибочки кабачка соусом з запечених овочів.
Зверху покласти шматочок курки, знову змастити соусом.
На філе покласти тонко нарізаний твердий сир і листочки свіжого базиліка.
Все це «споруда» скрутити рулетом і нанизати на дерев’яну шпажку. Таким же чином скрутити всі інші рулети і нанизати на шпажки по три-чотири штуки на кожну.
Викладати нанизані шпажки на деко і коли все буде готово деко помістити в заздалегідь розігріту духовку (180 градусів), запікати шашлички з курки близько 25 хвилин.
Курячі шашлички з кабачками готові!
Приємного апетиту!