Як приємно на сніданок скуштувати щойно приготованих млинців! Хіба вони можуть набриднути? Адже існує різні варіанти начинок для цієї страви, які можна змінювати за своїм бажанням. Але навіть порожні млинці зі сметаною або варенням припадуть до смаку кожній людині. Сьогодні я пропоную спекти млинці на вівсяному борошні з начинкою з грибів.
Час приготування млинців – 1 годину 20 хвилин.
Інгредієнти
- борошно вівсяна – 2/3 частини (1,5 склянки);
- борошно пшеничне – 1/3 частина (0,75 склянку);
- яйця – 2 – 3 шт.;
- молоко – 1 л;
- цукор – 1 ч. л.;
- гриби шампіньйони – 200 – 250 гр.;
- морква – 1 невелика;
- масло рослинне ;
- сіль і сода -на кінчику ножа.
Як приготувати млинці з вівсяного борошна з грибами
Спочатку приготуємо тісто для млинців. У миску вбиваємо яйце, сіль і додаємо цукор. Добре збиваємо. До отриманої суміші додаємо півтори склянки молока, перемішуємо.
3. Додаємо вівсяну борошно і трохи пшеничного (можна зробити один до одного пропорцію). Вимішуємо досить круте тісто.
Після цього потроху додаємо молоко, що залишилося, ретельно перемішуючи до зникнення грудок. Тісто не повинно бути дуже густим. У вівсяного борошна є властивість з часом набухати. Якщо тісто трохи постоїть і стане дуже густим, треба буде його розбавляти до потрібної кондиції (рідкої сметани). Розбавити і довести тесту до потрібної кондиції можна водою.
Додаємо в млинцеве тісто трохи олії. Можна всипати трохи соди (на кінчику ножа). Вівсяне тісто для млинців готово.
Тепер займемося начинкою. Печериці моєму, і нарізаємо не дуже крупно.
Очищений цибулю нарізаємо дрібно. Очищену морквину тремо на дрібній тертці.
На розпечену сковорідку з олією викладаємо наші гриби. Смажимо на середньому вогні до випаровування рідини.
До злегка підсмаженим грибів додаємо цибулю. Продовжуємо смажити, періодично все перемішуючи.
Через пару хвилин можна додати моркву і продовжити все обсмажувати.
Для грибної начинки будемо використовувати варене яйце, яке необхідно нарізати дрібно.
Запашні з морквою і цибулею гриби викласти в піалу (дати трохи охолонути і додати нарізане варене яйце.
З вівсяного тіста смажимо млинці на розпеченій сковороді великого діаметру.
Млинці будуть мати темнуватий колір через вівсяних вкраплень.
Коли всі млинці будуть готові, починаємо їх начиняти.
На край викладаємо грибну начинку і загортаємо трубочкою (або конвертиком).
Млинці з вівсяного борошна з грибами готові! Подавати в теплому вигляді зі сметаною.
Також такі млинці будуть смачні з іншими начинками, наприклад, м’ясний або просто порожніми зі сметаною.