Купити готові пельмені зараз не проблема, але знайти справді якісні і смачні – іноді перетворюється в проблему. Адже ми ніколи не можемо бути до кінця впевненими в їх безпечному складі. Пропоную приготувати смачні домашні пельмені. Раджу відразу готувати велику партію, а потім просто заморозити їх. Коли буде необхідність, залишиться лише відварити вже готові домашні пельмені. Рекомендую залучати до ліплення пельменів всіх своїх домашніх, тоді процес піде веселіше, а іноді навіть і захоплююче. Спільна праця зближує всю сім’ю. До речі, якщо в будинку є діти, то не бійтеся їх покликати. Ліпити і розкачувати тісто – одне з улюблених занять дітей, особливо маленьких! Тільки заздалегідь подбайте про відповідний одяг і застеліть стіл і підлогу, щоб було легше потім прибирати, адже займатися тестом з дітьми в повній чистоті, просто неможливо! Зараз ми розповімо, як зробити домашні пельмені.
Інгредієнти
- Борошно – 3 склянки (приблизно)
- Яйце – 1 штука
- Вода + молоко – 200 мл
- Сіль – 1 чайна ложка
- М’ясо для фаршу (свинина + яловичина) – 500 г
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Перець мелений
- Перець запашний – 3 горошини
- Лавровий лист – 2 шт.
Як приготувати домашні пельмені
1. Спочатку зробимо тісто для домашніх пельменів. У глибоку миску або на стіл насыплем просіяне борошно.
2. Зробимо в центрі поглиблення і розіб’ємо туди яйце, додамо сіль і розмішуєм виделкою.
3. Потім будемо потроху вливати молоко з водою, постійно розмішуючи виделкою.
4. Коли виделкою заважати стане важко, перекладемо тісто на стіл, замісимо круте тісто, щоб воно перестало липнути до рук і скачаємо його в кулю.
5. У такому положенні загорніть тісто в харчову плівку і залишаємо на столі лежати на одну годину. Ось такий рецепт тіста для домашніх пельменів. Займемося фаршем.
6. Для приготування пельменів в домашніх умовах нам потрібен хороший і смачний фарш. Свіже м’ясо перекрутимо на м’ясорубці разом з цибулею, додати у фарш сіль і перець, ретельно перемішати руками. До речі, свинина для фаршу повинна бути жирна, щоб блюдо вийшло соковитим. Деякі у фарш додають для соковитості трохи води або молока. Цим же властивістю володіє і цибулю, тому його не варто шкодувати.
7. Переходимо до розкочування тіста. На рівній посипаній борошном поверхні розкотимо частину тіста в тонкий пласт. За допомогою склянки виріжемо однакові кружечки.
8. У центр кожного кола покладемо трохи фаршу
9. Краї защипаем.
10. Повинен вийти вареник, потім з’єднаємо його кінці, формуючи форму пельменя. Так проробити з усіма кружечками. Готові пельмені викладаємо на обробну дошку, посипану борошном, щоб пельмені не прилипали.
11. Залишки тесту знову збираємо в кому і розкачуємо, потім знову вирізаємо кола, поки не закінчиться тісто і начинка. Ось такий рецепт домашніх пельменів з м’ясом.
12. Готові пельмені прямо на обробній дошці поміщаємо в морозильник, поки вони не стануть тверді, а потім їх спокійно можна перекласти і зберігати в пакеті, щоб займали менше місця.
13. Деяку частину пельменів відваримо відразу. Адже потрібно спробувати те, що приготували! Як і скільки варити домашні пельмені? Для того щоб зварити пельмені поставимо каструлю з підсоленою водою на вогонь, додамо лавровий лист і запашний перець. Доведемо до кипіння, через п’ять хвилин покладемо зліплені пельмені і обов’язково перешкодимо ложкою. Наші пельмені варяться швидко, коли пельмені спливуть, дамо їм поваритися ще 8 хвилин, після чого дістаємо шумівкою у велику глибоку миску.
14. Покладемо зверху вершкове масло.
15. Розкладемо по порціях наші пельмені по-домашньому і подамо їх до столу. Для подачі можна використовувати різні соуси і приправи за смаком. Наприклад, кетчуп, бульйон з оцтом, дітям краще запропонувати сметану.
Ми розповіли, як готувати домашні пельмені з м’ясом для всієї родини. Тепер ви точно будете впевнені в їх якості, а на швидкий випадок можна дістати заморожені пельмені і швидко їх відварити.