Рецептура
  • Вареники, пельмені
  • Випічка
  • Несолодка випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Закуски
  • Консервування
  • Млинці, оладки
  • Напої
  • Новини
  • Перші страви
  • Салати
  • Соуси
  • Супи
  • Інше

Плавлений сир в домашніх умовах — Покроковий рецепт з фото

Рецепт улюбленого плавленого сиру був відомий ще до Першої світової війни. Їм люб’язно поділилися з усім світом швейцарські сировари, і з того моменту плавлені сирки міцно увійшли в наш раціон, а також рецептури всіляких салатів і супів. Такий сир вигідно відрізняється від своїх твердих «побратимів» зменшеною кількістю холестерину і великим вмістом казеїну – особливого білка, який дуже необхідний нашому організму для підтримки хорошого стану волосся і шкіри. Тому, увага, дівчата! Цей рецепт домашнього плавленого сиру буде для вас особливо цікавий!

Інгредієнти для приготування плавленого сиру в домашніх умовах:

  • сир – 0,5 кг
  • масло вершкове – 80-100 г
  • яйце куряче – 1 шт.
  • сіль – 1-2 щіпки
  • сода – 0,5 ч. л.
  • грудка (бекон) або шинка – 100 г
  • зелень свіжа

плавлений сир в домашніх умовах - інгредієнти

Рецепт приготування плавленого сиру в домашніх умовах:

При купівлі сиру віддайте перевагу більш «сухого» без зайвої рідини, тобто без сироватки. Сир розтерти з содою і сіллю. Залишити на 10-15 хвилин.

сир

Вбити в сир яйце і додати розм’якшене вершкове масло, перемішати. Для тих, хто на дієті, пропонуємо «полегшений» варіант домашнього плавленого сиру: замініть масло оливковою або іншим рослинним за смаком.

яйце і масло

Сирну масу пюрировать за допомогою заглибного блендера.

плавлений сир в домашніх умовах

Поставити суміш на гарячу водяну баню, варити до повного розплавлення сиру. На це знадобиться 5-7 хвилин. Якщо ви бачите, що сир у вас в процесі не плавиться, можна спробувати додати дрібку соди. Справа в тому, що різний сир має свій певний рівень кислотності, для якої необхідна відповідна кількість соди. Однак надлишок соди теж не рекомендований на увазі можливого неприємного присмаку!

плавлений сир в домашніх умовах

Підготувати всілякі добавки в домашній плавлений сир – це може обсмажений бекон, гриби або шинка, в’ялені помідори і улюблені пряні трави.

бекон

Після закінчення варіння додати плавлений сир бекон…

плавлений сир в домашніх умовах з беконом

… і подрібнену зелень, перемішати.

зелень

Викласти сир у змащені маслом формочки або невеликі піали. У холодильнику плавлений сир застигає ще більше, і його можна буде нарізати кубиками.

плавлений сир в домашніх умовах

Плавлений сир в домашніх умовах готовий!

плавлений сир в домашніх умовах

Приємного апетиту!

ActionTeaser.ru - тизерная реклама
1 бал2 бала3 бала4 бала5 балів (Оцініть рецепт, будь ласка)
Loading...Loading...
Рекомендуємо:
    Закуска з сала — Покроковий рецепт з фото

    При мінімумі компонентів, часу і кулінарних навичок запросто створити холодну ...

    Смажені кабачки з помідорами — Покроковий рецепт з фото

    Страва сезонне, легкий, ненав'язливий, але при цьому досить пікантне, так як ...

    Закуска з болгарського перцю — Покроковий рецепт з фото

    Великі, з соковитою м'якоттю солодкі перці жовтих, червоних сортів в запеченому ...

    Закусочні помідори — Покроковий рецепт з фото

    Спекотним літом хочеться зробити застілля особливо смачним, а меню – не ...

    Закуска з печериць — Покроковий рецепт з фото

    Демократична вартість, стовідсоткова безпека і прекрасний смак печериць роблять ...

    Бутерброди з помідорами і сиром — Покроковий рецепт з фото

    Зазвичай бутерброди готують для того, щоб швидко перекусити і утилізувати ...

Нове

  • Торт — Медовик / Простий рецепт, без яєць
  • Імбирне тісто для печива і пряників
  • Медовик.
  • Торт медовик «Рижик»
  • Медово-горіховий Торт Натхнення — Рецепт Бабусі Емми
ActionTeaser.ru - тизерная реклама
receptura.in.ua - кращі рецепти з фото