Рецептура
  • Вареники, пельмені
  • Випічка
  • Несолодка випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Закуски
  • Консервування
  • Млинці, оладки
  • Напої
  • Новини
  • Перші страви
  • Салати
  • Соуси
  • Супи
  • Інше

Пряні в’ялені сливи — Покроковий рецепт з фото

Якщо ви любите експериментувати на кухні, робити щось нове, незвичайне і оригінальне, спробуйте приготувати пряні в’ялені сливи. Ви будете здивовані, але з цих фруктів можна готувати не тільки солодкі десерти, джем, випічку і варення, з них виходять відмінні гострі соуси, маринади і приправи. Завдяки пряним травам і часнику, зливу в цьому рецепті набуває приємний, незвичайний і оригінальний смак. Її можна подавати до сиру, м’яса, риби і зелені. В’ялена зливу відмінно обіграє будь-яку страву, зробить його справжнім кулінарним шедевром».

Такі пряні сливи можна додавати в салати або несолодке випічку. Якщо вміст баночки (разом з часником, оливковою олією і травами) подрібнити в блендері, ви отримаєте готовий соус, який можна подавати до пасти, грінками або курки. При масі достоїнств цієї страви у нього немає жодного недоліку, тому ви обов’язково повинні спробувати приготувати хоча б одну баночку такої заготовки.

Інгредієнти для приготування в’ялених злив в домашніх умовах (на 400 мл):

  • слива – 1 кг
  • часник – 2-3 зубчики
  • чорний і запашний перець, гвоздика
  • сіль, сушені трави (орегано, розмарин, чебрець)
  • оливкова олія – 100 мл

в'ялені сливи - інгредієнти

Рецепт приготування в’ялених злив в домашніх умовах:

Для приготування пряних злив слід вибрати щільні, м’ясисті фрукти з неушкодженою поверхнею, промити їх під проточною водою, а потім видалити зайву вологу серветкою.

Підготувати сушені трави, сіль і оливкове масло. Якщо ви вважаєте, що використовувати масло з олив для вас дорого, ви можете залити в’ялені сливи іншим рафінованим жиром.

Гострим ножем з тонким лезом сливи розрізати на дві частини і видалити з них кісточки.

сливи без кісточок

Кожен шматочок посипати сіллю і травами, викласти сливи в один шар на деко і поставити в духовку (температура 120 градусів) на 4-5 годин.

пряні сливи

Після того, як слива зменшиться в розмірі, дістати її з духовки. Очистити часник від лушпиння і розрізати його на кілька частин.

в'ялені сливи

Укласти в’ялені сливи в скляну ємність, чергуючи їх з часником і спеціями.

в'ялені сливи

Залити пряну сливу олією, закрити кришкою і поставити ємність у холодильник.

в'ялені сливи в домашніх умовах

Поради від кулінарного сайту Cook-s.ru:

  • Такі в’ялені сливи можна зберігати в холодильнику 2-3 місяці.
  • За цим рецептом можна приготувати помідори та солодкий перець.

Приємного апетиту!

ActionTeaser.ru - тизерная реклама
1 бал2 бала3 бала4 бала5 балів (Оцініть рецепт, будь ласка)
Loading...Loading...
Рекомендуємо:
    Норвезькі картопляні коржі «Лефсе» — Покроковий рецепт з фото

    Страви скандинавської кухні, як втім, і всіх національних кухонь світу, ...

    Закуска з оливками — Покроковий рецепт з фото

    Невтомно наближаються чергові святкові дні, і ми починаємо ламати голову, чим ...

    Карпаччо з буряка — Покроковий рецепт з фото

    Буряки, якщо це не осінній вже полежалый коренеплід, а свіжа, молода, соковита, ...

    Перець в медовому маринаді — Покроковий рецепт з фото

    Сьогодні кулінарний сайт Cook-s.ru представляє вашій увазі черговий приклад ...

    Плавлений сир в домашніх умовах — Покроковий рецепт з фото

    Рецепт улюбленого плавленого сиру був відомий ще до Першої світової війни. Їм ...

    Закуска з сала — Покроковий рецепт з фото

    При мінімумі компонентів, часу і кулінарних навичок запросто створити холодну ...

Нове

  • Торт — Медовик / Простий рецепт, без яєць
  • Імбирне тісто для печива і пряників
  • Медовик.
  • Торт медовик «Рижик»
  • Медово-горіховий Торт Натхнення — Рецепт Бабусі Емми
ActionTeaser.ru - тизерная реклама
receptura.in.ua - кращі рецепти з фото