Якщо ви любите експериментувати на кухні, робити щось нове, незвичайне і оригінальне, спробуйте приготувати пряні в’ялені сливи. Ви будете здивовані, але з цих фруктів можна готувати не тільки солодкі десерти, джем, випічку і варення, з них виходять відмінні гострі соуси, маринади і приправи. Завдяки пряним травам і часнику, зливу в цьому рецепті набуває приємний, незвичайний і оригінальний смак. Її можна подавати до сиру, м’яса, риби і зелені. В’ялена зливу відмінно обіграє будь-яку страву, зробить його справжнім кулінарним шедевром».
Такі пряні сливи можна додавати в салати або несолодке випічку. Якщо вміст баночки (разом з часником, оливковою олією і травами) подрібнити в блендері, ви отримаєте готовий соус, який можна подавати до пасти, грінками або курки. При масі достоїнств цієї страви у нього немає жодного недоліку, тому ви обов’язково повинні спробувати приготувати хоча б одну баночку такої заготовки.
Інгредієнти для приготування в’ялених злив в домашніх умовах (на 400 мл):
- слива – 1 кг
- часник – 2-3 зубчики
- чорний і запашний перець, гвоздика
- сіль, сушені трави (орегано, розмарин, чебрець)
- оливкова олія – 100 мл
Рецепт приготування в’ялених злив в домашніх умовах:
Для приготування пряних злив слід вибрати щільні, м’ясисті фрукти з неушкодженою поверхнею, промити їх під проточною водою, а потім видалити зайву вологу серветкою.
Підготувати сушені трави, сіль і оливкове масло. Якщо ви вважаєте, що використовувати масло з олив для вас дорого, ви можете залити в’ялені сливи іншим рафінованим жиром.
Гострим ножем з тонким лезом сливи розрізати на дві частини і видалити з них кісточки.
Кожен шматочок посипати сіллю і травами, викласти сливи в один шар на деко і поставити в духовку (температура 120 градусів) на 4-5 годин.
Після того, як слива зменшиться в розмірі, дістати її з духовки. Очистити часник від лушпиння і розрізати його на кілька частин.
Укласти в’ялені сливи в скляну ємність, чергуючи їх з часником і спеціями.
Залити пряну сливу олією, закрити кришкою і поставити ємність у холодильник.
Поради від кулінарного сайту Cook-s.ru:
- Такі в’ялені сливи можна зберігати в холодильнику 2-3 місяці.
- За цим рецептом можна приготувати помідори та солодкий перець.
Приємного апетиту!