У нас на сайті раніше вже був опублікований класичний рецепт салату «Мімоза» з сиром і вершковим маслом, а сьогодні ми пропонуємо вам новий варіант улюбленого святкового салату – з сайрою, картоплею та морквою. Якщо ви ще не пробували «Мімозу», приготований за цим рецептом, то обов’язково зробіть це! Салат виходить дуже поживним, соковитим і смачним!
Інгредієнти для приготування салату «Мімоза» з сайрою:
- сайра консервована – 1 банка
- картопля – 1-3 шт.
- морква – 1-2 шт.
- яйця – 3-4 шт.
- цибуля ріпчаста – 0,5-1 шт.
- майонез – за смаком
- сіль – за смаком
Рецепт приготування салату «Мімоза» з сайрою:
Відкрити банку з сайрою, злити рідину і добре розім’яти рибу виделкою.
Ріпчасту цибулю очистити, промити водою, обсушити і нарізати дрібними кубиками (за бажанням цибулю можна залити на 10 хвилин окропом, щоб він перестав бути гірким).
Яйця зварити круто, потім залити холодною водою до повного охолодження, а після очистити від шкаралупи. Відокремити білки від жовтків, білки натерти на крупній тертці, жовтки – на дрібній.
Картоплю і моркву зварити «в мундирі» до готовності, потім повністю остудити і очистити від шкірки. Натерти овочі на дрібну тертку.
Коли всі продукти для приготування салату готові, можна починати укладати його в салатник шарами, поливаючи кожен шар майонезом. Першим шаром «Мімози» викласти консервовану сайру, розім’яту виделкою. Зверху на рибу покласти дрібно нарізану ріпчасту цибулю, полити невеликою кількістю майонезу.
Потім на сайру викласти шар тертої картоплі і знову полити майонезом (за необхідності картоплю можна трохи посолити і поперчити).
Наступний шар «Мімози» — терта морква, яку також потрібно підсолити і полити майонезом.
На моркву викласти яєчні білки, змастити майонезом.
Останній шар салату «Мімоза» — це терті яєчні жовтки. Тут майонез вже не потрібен.
Після приготування поставити салат в холодильник на кілька годин, щоб він настоявся і просочився. Перед подачею до столу страву можна прикрасити свіжою зеленню кропу або петрушки. Салат «Мімоза» з сайрою готовий!
Приємного апетиту!