Освоївши цей рецепт, ви навчитеся готувати смачний і поживний суп, який сподобається всій родині, всього за півгодини і використовуючи мінімум продуктів. Для приготування цього першого страви знадобиться лише баночка з червоної консервованої квасолею і трохи овочів. Ми пропонуємо вам пісний варіант супу, а також, за бажанням, ви можете додати в нього курку або свинину.
Інгредієнти для приготування супу з консервованою квасолею:
- вода – 1,7-1,9 л
- натуральна консервована квасоля (червона) – 1 баночка/220 г
- картопля – 2-4 шт.
- морква – 1 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- часник (за бажанням) – 1 зубчик
- томатна паста – 0,5 ст. л.
- лавровий лист, перець чорний горошок – 2-3 шт.
- сіль, зелень – за смаком
- рослинне масло
Рецепт приготування супу з консервованою квасолею:
В каструлю набрати холодну воду, покласти туди лавровий лист і чорний перець горошком, поставити на вогонь. Поки вода закипає, картопля очистити і вимити, потім нарізати невеликими скибочками. Покласти картоплю в киплячу воду і варити 10 хвилин при невеликому кипінні.
Тим часом очистити і промити ріпчасту цибулю та моркву. Моркву натерти на тертці, цибулю нарізати маленькими кубиками.
На розігрітій сковороді в рослинному маслі обсмажити до м’якості (3-4 хвилини) цибулю з морквою.
Додати до овочів томатну пасту.
Ретельно перемішати засмажку з томатом, витримати на плиті ще хвилину, а потім зняти з вогню.
Через 10 хвилин після картоплі додати в суп консервовану квасолю (попередньо потрібно злити маринад).
Одразу ж відправити в суп томатну засмажку з цибулі і моркви. Суп розмішати, зняти утворюється пінку, посолити за смаком і варити до готовності картоплі (ще 7-8 хвилин).
Якщо любите часниковий аромат, то далі потрібно очистити і промити зубчик часнику, пропустити його через прес прямо в каструлю, перемішати і зняти суп з вогню. Накрити каструлю кришкою і дати настоятися протягом 5-10 хвилин.
Розлив суп по тарілках, додати в кожну трохи свіжої рубаною зелені. Суп з консервованою квасолею готовий!
Приємного апетиту!