Сьогодні пропонуємо вам дуже простий, швидкий і смачний рецепт приготування м’яса в оригінальному томатному соусі з горіхами, зеленню і часником. Свинина, приготована за цим рецептом, виходить м’якою, соковитою і неймовірно ароматною. До речі, використовуючи технологію цього рецепту можна приготувати не тільки свинину, але і будь-яке м’ясо на ваш смак – курку, яловичину, індичку…
Інгредієнти для приготування свинини в томатно-горіховому соусі:
- свинина – 0,5 кг
- горіхи волоські – 70 г
- помідори – 3 шт./500 г
- часник – 2-3 зубчики
- свіжий кріп – невеликий пучок
- сіль, перець – за смаком
- рослинне масло
Рецепт приготування свинини в томатно-горіховому соусі:
Приготування страви слід почати з підготовки соусу. Волоські горіхи змолоти в блендері в дрібну крихту (але не в «муку»).
Помідори промити, зробити зверху хрестоподібний надріз і обшпарити окропом. Зняти з помідорів шкірку.
М’якоть томатів подрібнити в чаші блендера в «пюре».
До подрібненим томатам додати горіхи, дрібно посічену зелень і часник, пропущений через прес. Соус перемішати і посолити за смаком.
Коли соус буде готовий, можна переходити до м’яса. Свинину промити і обсушити, нарізати тонкими довгими шматочками.
Розігріти сковороду з рослинним маслом, викласти м’ясо і смажити на помірному вогні 8-10 хвилин. В кінці смаження м’ясо посолити і поперчити.
Залити свинину томатно-горіховим соусом, перемішати. Закрити сковороду кришкою і тушкувати м’ясо в соусі на невеликому вогні приблизно 20 хвилин.
Подавати страву до столу гарячим. На гарнір найкраще запропонувати відварений рис або картопляне пюре. Свинина в томатно-горіховому соусі готова!
Приємного апетиту!