Сьогодні кулінарний сайт Cook-s.ru радий представити своїм читачам прекрасний рецепт в скарбничку любителям страв з млинців, а також господиням, які подумують про те, щоб таке приготувати смачне і нове для себе і своєї сім’ї. Цей закусочний млинцевий торт може стати справжньою прикрасою столу, причому не тільки буденного, але і святкового.
Інгредієнти для приготування закусочного млинцевого торта:
- м’ясний фарш (будь-який) – 200 г
- майонез – 200 мл
- готові млинці — 7 шт.
- яйця курячі (сире) — 2 шт.
- яйця курячі (зварені круто) — 2 шт.
- морква свіжа — 2 шт./220 г
- цибуля ріпчаста — 2 шт./200 г
- рис— ? склянки/120 г
- свіжа зелень кропу — невеликий пучок/30 г
- рослинна олія для смаження овочів — 50 мл
- сіль, чорний мелений перець – за смаком
Рецепт приготування закусочного млинцевого торта:
Рис ретельно промити в проточній воді, залити склянкою фільтрованої води, додати трохи солі і поставити варитися на невеликий вогонь до готовності. Готовий рис відставити в сторону до повного охолодження.
Тим часом добре промити і обсушити свіжу зелень кропу. Пару гілочок відкласти для прикраси готового млинцевого торта, решту подрібнити ножем.
Попередньо вимиту свіжу моркву очистити від шкірки і натерти на тертці з великими отворами.
Ріпчасту цибулю звільнити від лушпиння, потім нарізати півкільцями.
Підготовлені моркву і цибулю обсмажити на сильно розігрітому рослинному маслі до м’якості, потім дати охолонути.
В зручну глибоку ємність перекласти обсмажені овочі, додати готовий остиглий рис, м’ясний фарш і подрібнену зелень кропу. Вбити в миску 2 сирих курячих яйця, посолити і перчити по особистому смаку. Все ретельно перемішати. Начинка для млинцевого торта готова!
Тепер залишилося зібрати торт. Для цього спочатку два млинці змастити майонезом і укласти їх один до одного. Потім на складені млинці викладати шарами: майонез, начинку і млинці (формувати закусочний торт краще відразу у формі для випічки).
Верх і боки млинцевого торта також змастити майонезом.
Запікати такий закусочний торт близько 30 хвилин в розігрітій до 185 градусів духовій шафі. Після дістати і залишити його на деякий час остигати.
За той час, поки охолоджується торт, очистити від шкаралупи зварені круто яйця і натерти їх на тертці з дрібними отворами. Зверху присипати млинцевий торт яйцями і прикрасити залишилася зеленню кропу.
Розрізати закусочний млинцевий торт на порційні шматочки і можна подавати до столу!
Незважаючи на пристойний розмір, з’їдається млинцевий торт з фаршем і овочами просто моментально. Цього стрімкого процесу сприяє те, що він просто тане в роті!
Приємного апетиту!